DOCUMENT. Ancheta se extinde în județ, în cazul focarului COVID-19 din fabrica de la Caracal

0
1247

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit duminică, 26 aprilie. În cadrul acestei ședințe s-a aprobat constituirea a două comisii la nivelul județului Olt, coordonate de subprefectul Nicolae Hristescu și vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu. Din cele două comisii fac parte reprezentanți ai DSP Olt, IPJ Olt și din primăriile localităților unde au fost identificate persoane care au avut legătură cu contactele celor șapte angajați de la fabrica de confecții textile din Caracal, pozitivi la COVID-19.

Rolul acestor comisii este de a descoperi și alte persoane care au avut legătură cu focarul din fabrica de la Caracal. Comisiile vor începe de astăzi verificările în aceste localități.

„Comisiile se vor deplasa în localitățile respective, începând cu 27 aprilie, în vederea identificării persoanelor care au intrat în contact cu contacții direcți stabiliți în urma anchetei epidemiologice efectuate de către DSP Olt. Membrii comisiei vor recomanda persoanelor identificate izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile și vor înmâna acestora un set de reguli de comportament în astfel de situații. Autoritățile publice locale vor desemna o persoană din cadrul primăriei care va sprijini persoana sau familia aflată în izolare pe toată această perioadă”, se arată în hotărârea numărul 16 a Comitetului pentru situaii de Urgență Olt, semnată de prefectul Florin Homorean.

Fabrica de confecții de la Caracal a fost închisă de autorități, după ce șapte angajați au fost confirmați cu coronavirus. 88 de persoane sunt în izolare la domiciliu.