Doctorul Streinu-Cercel, Omul

0
653

Toata pleava si plevusca Romaniei a sarit zilele acestea la gatul eminentului doctor si profesor in ale bolilor infectioase.

Ce usor se uita fapta buna,iar o afirmatie,scoasa din context,anuleaza munca si zbuciumul acestui roman inimos.

In primul rand ca el,ca om n-ar putea fi niciodata vre-un inchizitor,ca sa puna sub obroc vre-un roman.Pentru ca el stie pretul libertatii,de la toti inaintasii lui,vrednici preoti ai poporului roman.

Apoi,cand un om,cu colectivul lui cu tot,cand vede atata moarte in jurul lui,ar spune orice,ar face orice,ca moartea sa nu mai dea tarcoale pe la Institutul Matei Bals.Ca toti,cei mai gravi, acolo ajung.Ca ei incearca imposibilul.Adica sa mai dea o sansa vietii,fie ea cat de mica omului lovit de virus.

La lovitura de stat din 89,cand eram inconjurat de moarte pe la Primiri –Urgente la Spitalul Universitar,asi fi spus si mai mari prapastii decat Streinu,doar ca sa nu mai vad prapad de moarte,mai ales printre tineri.

Orice a spus doctorul Streinu-Cercel zilele astea,a spus din iubire de oameni si nu din alte cauze.El,om liber fiind,cum asi poate imagina cineva ca ar atenta la libertatea cuiva ?!
Mi-e teama,ca omul este pe cale sa fie executat politic,desi el n-a avut nu are si nu va avea vreodata pretentii de lider politic.Medic este si medic va muri cand ai va suna ceasul,cum se spune, tamaduitor pentru mii,sute de mii de pacienti.Pacienti care se roaga pentru sanatatea sa,asa cum toti pacientii se roaga pentru noi,slujitorii fara de arginti.

Aurel Furtună