ALRO Slatina, 10 ani de la promovarea istorică de la Șotânga

0
983

În vara acestui an, mai exact pe 11 iunie, se fac 10 ani de la promovarea istorică de la Șotânga. Este locul unde ALRO Slatina a învins, cu scorul 1-0, gol marcat de slătineanul Mircea Voicu, contracandidata FCM Târgoviște. Șotânga este o mica localitate din Dâmbovița, de lângă Târgoviște, care a rămas în memoria iubitorilor de fotbal din județ grație victoriei din meciul direct ce i-a dus pe slătineni în eșalonul al doilea.

Bucuria a fost imensă, pentru că la Slatina se dorea promovarea de foarte mulți ani. După mai multe sezoane ratate, pe 11 iunie 2010, ALRO Slatina promova în Liga a II-a.

Dan Oprescu a fost antrenorul echipei, iar acesta își amintește momentul ca și când s-ar fi întâmplat ieri. Știe și schimbările și evenimentele de pe parcursul meciului, dar mai mult de atât își amintește despre bucuria acelui moment și importanța victoriei de la Șotânga.

 

„A fost cel mai important moment din cariera mea de până atunci, dar a contat foarte mult pentru Slatina. Eu fiind din zonă îmi doream foarte mult să promovăm. A urmat o perioadă bună pentru fotbalul din Slatina, pentru că au apărut două echipe în Liga a II-a, ceea ce era un lucru inedit. Mantea, Anghelina erau jucători foarte tineri, însă am avut un lot echilibrat și cu fotbaliști experimentați. Lotul a fost format, în mare parte, din jucători din județ, iar ceilalți erau din zone apropiate, cum era, de exemplu, Bârsan de la Craiova”, a spus Dan Oprescu.

 

În primul 11 au jucat: Pârvu, Hapaină, Preda, Ciobanu, Anghelina, Precup, Dumitra, C. Niculescu, Bârsan, Buciuman și M. Voicu. Antrenor: Dan Oprescu.

 

Lotul echipei Alro Slatina: Pârvu, Hapaină, Mantea, Preda, Ciobanu, Anghelina, Dumitra, Corneanu, Voicu, C. Niculescu, Calotescu, Buciuman, Bârsan, Stănescu, Luţu, Alin Mihai, Negruţ, Străinu. Antrenor: Dan Oprescu, secund: Cosmin Stanciu, antrenor cu portarii Lucian Tomescu, delegat: Doru Alexe. Președinte: Ioan Ciugulea.