600 de viziere, distribuite medicilor de familie olteni

0
269

Medicii de familie sunt în prima linie, au contact direct cu pacienții și monitorizează sănătatea celor aflați în izolare pe raza localităților în care au cabinetele.

 

Doctorul Mihai Ungureanu, preşedintele Asociaţiei medicilor de familie Olt, încearcă să facă rost de materiale de protecție pentru colegii săi. Acesta a reușit să achiziționeze 600 de vizier, 500 sunt simple, iar 100 sunt rabatabile. Vizierele au ajuns deja în cabinetele medicilor de familie.

„Săptămâna trecută, ne-au ajuns vizierele, am trimis câte două în fiecare cabinet, chiar și trei acolo unde erau două asistente. Sunt 232 de cabinet în județ. Ajutăm chiar și medicii care nu au cotizat niciodată”, a spus medicul Mihai Ungureanu.

 

Asociația medicilor de familie Olt încearcă să cumpere și 11.000 de măști care să ajungă în cabinete.

„Avem promisiuni pentru măști, măcar câte o cutie să trimitem în fiecare cabinet. Prețurile au crescut foarte mult. Sunt furnizori care ne-au promis că ne trimit, apoi ne-au comunicat că nu mai au pe stoc. Am ajuns să ne ploconim să ne trimită măști. Cei de la Unifarm ne-au spus că nu au pe stoc. Am reușit să găsim unele simple, dar sub 6 lei nu ni le dă nimeni. Înainte de a izbucni criza o mască simplă era 50 de bani, acum costă 5,7 lei, 6 lei, iar în farmacii sunt chiar și 10 lei, dar nu se găsesc. Măștile care oferă protecție ridicată, cele de tipul FFP3 costă 45 de lei. Mănușile de la 20 de bani sunt acum 2 lei”, a adăugat medicul.