DSP Olt: Patru categorii de persoane care intră în izolare la domiciliu

0
598

Potrivit DSP Olt sunt patru categorii de persoane pentru care se instituie izolarea la domiciliu pentru 14 zile.

Astfel, categoriile de persoane pentru care se impune măsura de izolare la domiciliu, conform prevederilor Ordinului MS nr. 414/2020 și completat prin Ordinul MS nr.497/2020, sunt:

  1. Persoane care au călătorit în ultimele 14 zile în localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă (zona galbenă);
  2. Persoane care au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome și care au călătorit în zone cu transmitere comunitara extinsă;
  3. Persoane care au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19);
  4. Membri de familie ai unei persoane care se încadrează în una dintre situatiile de mai sus.

„Categoriile de persoane nominalizate se vor izola la domiciliu timp de 14 zile, timp în care își monitorizează starea de sănătate. În situația în care prezintă simptome de boală vor anunța medicul de familie sau sistemul «112». Dacă la sfârșitul celor 14 zile de izolare la domiciliu nu prezintă simptome de boală, aceștia pot ieși din izolare fără a avea nevoie de documente justificative (aviz epidemiologic). Persoanele pot ieși din izolarea la domiciliu dacă suspiciunea de infecție cu COVID-19 la persoana simptomatică, cu care a avut contact direct, este infirmată”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

În afara celor care intră în izolare la domciliu, începând din 3 aprilie, toți oltenii care sosesc din următoarele țări: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, S.U.A., Turcia vor fi plasați în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile.