Probele celor opt olteni cu COVID-19 au fost lucrate la București

0
478

Reprezentanții DSP Olt au precizat că probele prelevate de la cei opt olteni confirmați cu coronavirus au fost lucrate de specialiștii Laboratorului Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

„Sunt opt persoane cu coronavirus, toate confirmate cu laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș București. Din totalul cazurilor confirmate, un caz a fost declarat vindecat și externat din unitatea sanitara”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Potrivit prefectului de Olt, Florin Homorean, la nivelul județului nu se lucrează probe pentru depistarea virusului COVID 19. Specialiștii DSP Olt prelevează probe de la cei care au intrat în contact cu cazuri confirmate sau de la oltenii cu suspiciuni și trimit probele la București, cu ambulanța. Rezultatele vin în câteva zile.
Potrivit profesorului Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologiela, care a avut o intervenție telefonică la postul de televiziune digi24, la nivel național sunt lucrate zilinic două mii de probe pentru depistarea coronaviruslui.
Potrivit DSP Olt, actualizare situația epidemiologice de la nivelul  județului Olt, la data de 02 aprilie 2020, se prezintă astfel:
-Număr  total persoane  intrate în  autoizolare de la începutul perioadei de supraveghere = 3.789, din care: număr  persoane  în  autoizolare la data de 2 aprilie, ora 14 = 1.564; număr  persoane ieșite din  autoizolare în data de 2 aprilie, ora 14 = 2.225; număr persoane  carantinate: 281 persoane intrate; 71 persoane ieșite din regimul de carantinare.