Chinezii care au stat la hotelul Senator din Slatina, dosar penal

0
823

Chinezii care au stat la Hotelul Senator din Slatina au dosar penal. Acesta a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pe 2 martie, după ce polițiștii s-au sesizat din oficiu, sub aspectul posibilei săvârşiri a infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Astfel, la data de 28.02.2020, şase persoane sosite în România, de pe teritoriul statului chinez, au părăsit o unitate hotelieră din Slatina, unde erau izolate în regim hotelier, timp de 14 zile, în vederea monitorizării zilnice a stării lor de sănătate de către Direcţia de Sănătate Publică Olt. Prin ordonanţa din data de 02.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei mun. Slatina, Biroul Investigaţii Criminale, jud. Olt, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 Cod Penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

 

Este urmărită penal și o femeie care a părăsit domiciliul său din Slatina și s-a îndreptat spre aeroport.

„La data de 02.03.2020, M.V.S. a părăsit domiciliul său din mun. Slatina, jud. Olt, unde era izolată şi monitorizată de către Direcţia de Sănătate Publică Olt pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID – 19 şi nu a fost găsită, necunoscându-se direcţia acesteia de deplasare. Fiind contactată telefonic de către lucrătorii DSP Olt, aceasta a precizat că se află în drum spre aeroport, deoarece nu prezintă semne specifice bolii, iar starea ei de sănătate este bună”, mai spun procurorii.

Un alt dosar este înregistrat pe 6 martie, fiind urmărit penal un bărbat din Tufeni.

„Pe 2 martie, un bărbat din comuna Tufeni a fost depistat deplasându-se cu autoturismul, desi era venit în ţară de pe data de 26 februarie, din Italia, Regiunea Lombardia, Provincia Pavia şi acesta trebuia să se afle în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile. Prin ordonanţa din data de 02.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Potcoava, jud. Olt, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 Cod Penal”, se mai arată în comunicat.

Probleme cu legea are și o persoană din comuna Milcov, care nu a respectat autoizolarea, după ce s a întors din Italia.

 

„Astfel, la data de 02.03.2020, D.G.M., din comuna Milcov, jud. Olt, persoană ce se afla în autoizolare la domiciliu, ca urmare a revenirii sale din Italia, Regiunea Padova, Veneto, zonă afectată de coronavirusul COVID-19, a părăsit domiciliul şi a plecat cu o maşină luată la ocazie, în mun. Slatina, jud. Olt. Prin ordonanţa din data de 02.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Coteana, Postul de Poliţie Milcov, jud. Olt, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 Cod Penal”, mai spun procurorii.