1.000 de olteni, izolați la domiciliu, 77 sunt în carantină

0
353

Potrivit Prefecturii Olt, la acest moment, numărul total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere, este de 1.800 persoane, din care 1.000 sunt izolate la domiciliu, 723 au ieșit din izolare, iar 77 sunt carantinate.

Începând din această seară, oltenii se vor deplasa către locul de muncă doar pe baza legitimației de serviciu. Acest document trebuie să fie însoțit de adeverința eliberată de angajator sau de declarația pe propria răspundere. La control polițiștii pot fotografia documentele prezentate.

„Începând de astăzi, 23 martie, ora 22,00, în intervalul orar 22,00-06,00, deplasările în interes profesional se vor efectua pe baza legitimației de serviciu însoțită de adeverința eliberată de angajator sau declarația pe proprie răspundere. Pentru deplasările în interes personal, acestea se vor efectua numai pe baza declarației pe proprie răspundere completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreuna cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmerie sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe propria răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoane”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Declarația pe proprie răspundere poate fi completată integral olograf (”de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

 

În urma intrării în vigoare a Ordonanței Militare privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 nr. 2/22.03.2020, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au sporit prezenta în stradă și în rândul cetățenilor.