Spitalul Slatina a primit doar 65 de măști de la Ministerul Sănătății

0
1467

Având în față situația din Italia și în plină pandemie de coronavirus, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarant că Spitalul Județean de Urgență Slatina a primit doar 65 de măști de la Ministerul Sănătății. Situația este incredibilă, în condițiile în care virusul COVID 19 este extrem de contagios, iar cadrele medicale au nevoie de protecție sporită pentru a nu fi contaminate. În schimb, cel mai mare spital din județ a primit 500 de pliante, prin care pacienții sunt informați despre temutul virus.

Toate materialele achiziționate până la acest moment de către Spitalul Slatina și comenzile care sunt în curs sunt suportate din banii alocați de CJ Olt și fondurile proprii ale unității medicale.

Astfel, Spitalul Slatina are la acest moment comenzi de peste 1,1 milioane de lei. Unitatea medicală își face stoc de mai multe tipuri de măști, viziere, compleuri, botoși, mănuși, medicamente pentru ATI și dezinfectanți. La achitarea notei de plată vor contribui și mai mulți oameni de afaceri din județ, care au donat zilele acestea sume importante de bani.