Oficial. 222 cazuri cu COVID 19

0
424
UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică a făcut o rectificare, precizând că numărul real de infectări este de 217 cazuri și nu 222 cum au anunțat initial.
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până la acest moment sunt 222 cazuri confirmate cu coronavirus, la nivel national. Sunt 33 de cazuri noi, acestea fiind în localitățile București, Brașov, Constanța și Prahova.
„Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 222 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați. De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.
Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, patru dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.
Situația la nivelul județului Olt rămâne staționară, fiind doar două cazuri confirmate și se mai așteaptă rezultatele pentru alte opt persoane.
Harta interactivă de pe siteul Institutului Național de Sănătate Publică nu a fost actualizată conform ultimului comunicat la Grupului de Comunicare Strategică.