CORONAVIRUS: POLITICIENI DIN OLT, IZOLAȚI LA DOMICILIU

0
1630

Premierul, Ludovic Orban, a declarat că toţi membrii Biroului Executiv Politic al PNL din care fac parte și deputatul PNL de Olt, Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu și președintele Seniorilor liberalilor din Olt, Ion Voicu, se vor izola la domiciliu după ce senatorul PNL Vergil Chiţac a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Toți cei aflați în această situație au participat luni la ședința Biroului Politic Național.

Contactat de Gazeta Oltului, deputatul Gigel Ştirbu a confirmat faptul că a fost prezent la şedinţa BPN şi că aşteaptă rezultatul testului pentru coronavirus.

Da, o persoană care a fost la ședința Biroului Politic Național luni a fost declarată pozitivă. Noi acum așteptăm să vină cei de la DSP să ne facă testele să vedem dacă suntem contacți direcți sau indirecți.

Este obligatoriu conform legii să ne izolăm la domiciliu. Asta este. Ce vreți să îmbolnăvim pe alții.  Ne ducem, stăm acasă 14 zile și cu asta basta. Așteptăm să vină să ne facă testele. Și premierul și miniștrii și toți au fost în aceeași sală cu persoana respectivă”, a declarat Știrbu.

Și președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj vizavi de această situație:

”Având în vedere dispoziția aplicată întregului Birou Politic Național al PNL de a respecta recomandarea de autoizolare și ținând cont de faptul că sunt vicepreședinte în BPN al PNL, anunț pe această cale că mă voi conforma dispoziției date. Prin urmare, pentru următoarele două săptămâni mă voi retrage la reședința din Cungrea pentru a preveni orice contact cu alte persoane si a inlatura orice risc posibil pănă la efectuarea analizelor de caz.
Precizez că este o măsură de autoizolare la domiciliu și nu carantină” a anunțat Voiculescu.

Senatorul PNL de Constanţa, Vergil Chiţac, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, după ce a participat la o reuniune NATO. Ulterior, politicianul a fost prezent la şedinţa BPN al PNL.