Procesul ROSAL-Consiliul Județean Olt, la final. Instanța a rămas în pronunțare

0
690

Procesul dintre ROSAL GRUP, firma controlată de familia Prigoană, și Consiliul Județean Olt prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) OLT-ECO, s-a încheiat marți. Instanța a rămas în pronunțare, iar timp de o săptămână avocații pot să prezinte concluzii scrise.

La Tribunalul Olt, apărătorii părților implicate în proces au susținut marți pledoariile finale. În timp ce avocatul firmei familiei Prigoană a solicitat instanței constatarea nulității actului juridic emis de ADI Olt ECO, privind rezilierea  contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor de pe raza județului Olt, Primăria Slatina și ADI Olt ECO,  reprezentate prin apărători, au cerut respingerea acțiunii ROSAL GRUP.

La finalul ședinței de judecată am solicitat un punct de vedere avocatului firmei Rosal.  Însă acesta nu a dorit să facă declarații de presă.

Reamintim că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Olt-Eco” a reziliat contractul de colectare și transport a gunoiului menajer din întreg județul cu firma Rosal Grup SA, care a câștigat licitația pentru acest serviciu, motivul fiind acela că societatea nu și-a respectat obligațiile asumate în contract. Ulterior firma controlată de familia Prigoană a introdus acțiune în instanță prin care solicita repunerea părților în situația anterioară și începerea executării contractului. Totodată, Rosal Grup SA a cerut și blocarea scoaterii la licitație a serviciului de colectare și transport a deșeurilor din Olt până la finalizarea procesului.