Medici din Olt, sancționati pentru indisciplină

0
1746

Medicii de familie au fost verificați de corpul de Control al  Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt dacă respectă programul de lucru cu bolnavii, așa cum s-au angajat în contractual încheiat cu instituția aminitită. Controalele s-au lăsat cu sancțiuni după ce reprezentanții CAS au identificat în ultimii doi ani doi medici care nu respectau programul de lucru, sfidându-i astfel pe pacienți.

 Medicii de familie care sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Olt au fost ţintele unor controale derulate de inspectorii care au vrut să verifice prezenţa medicilor la cabinete în timpul programului de consultaţii. Nu marea le-a fost mirarea inspectorilor să constate că încă mai sunt medici care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu, venind la program când doresc, sfidându-i astfel pe pacienți.

„ În anul 2018 au fost sancționați pentru nerespectarea programului de lucru doi medici de familie. În aceste două cazuri s-a diminuat cu 5% valoarea minima garantată a unui punct per capita pentru luna în care s-au produs aceste situații. În anul 2019 nu s-a constatat nerespectarea programului de lucru la medicii de familie”, a declarat președintele-director general al CAS Olt, Valentin Florin Ciocan. Sancțiunile pe care CAS le poate lua, în cazul unor abateri repetate, pot merge până la rezilierea contractului cu furnizorul de servicii medicale.

În vederea asigurării furnizării de servicii medicale în asistența medicală primară în prezent, în județul Olt, sunt încheiate 230 de contracte de furnizare de servicii medicale în asistența medicală primară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea 232 de medici.