Proiect inedit derulat de ITM Olt

0
452

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt și Liceul Tehnologic „Alexe Marin” în calitate de organizatori ai Programului educațional privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial – Proiect AVE (“Asta Vreau Eu!”) au desfășurat în perioada 4-6 februarie 2020 o serie de acțiuni de informare și conștientizare  a elevilor din învățământul gimnazial, liceal și profesional.

 Proiectul “AVE”, având ca fondatori Inspecţia Muncii, compania SC Marquardt Schaltsysteme SCS şi Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, se adresează unui grup ţintă format din elevii înscrişi în ciclul gimnazial cu vârsta între 11 şi 15 ani.  Derularea proiectului sprijină integrarea educaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în şcolile gimnaziale. Implementarea proiectului “AVE” a pornit de la convingerea că nu este prematur să se prezinte elevilor conceptele de bază care, pentru adulți, sunt reunite sub denumirea generică de securitate şi sănătate în muncă. Dacă elevii parcurg un proces de învăţare timpurie despre securitate şi sănătate în muncă, acestea vor deveni o parte integrantă, firească, a modului în care vor reacţiona la contactul cu pericolele, iar această atitudine îi va însoţi pe tot parcursul vieţii profesionale, a explicat șeful ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu.

În acest sens, în cadrul Proiectului AVE – „Aşa Vreau Eu”, în perioada menționată s-au desfăsurat o serie de întâlniri între  reprezentanții Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt  și Liceul Tehnologic „Alexe Marin” în calitate de organizatori și elevii și profesorii din școlile  gimnaziale : Școala Gimnaziala Nr. 1 Slatina, Școala Gimnaziala Maruntei, Școala Gimnaziala Strajestii de Jos, Școala Gimnaziala Coteana.

În cadrul  întâlnirilor elevii și cadrele didactice au participat la diverse acțiuni : desfășurare lecții practice deschise pe teme de utilizare a echipamentului individual de protecție, vizitare ateliere scolare; distribuirea materialelor promoționale (broșuri, afișe)  și lansarea invitațiilor de participare la  concursurile de creație culturală în școli și vizualizare filme tematice de securitate și sănătate în muncă.