Legumicultorii olteni: cantitate minimă vândută în Programul Tomata este de 3 TONE

0
295

Ministerul Agriculturii a decis să revină asupra unor schimbări propuse pentru ajutorul de minimis pentru cultura de tomate în spații protejate – sere și solarii. Astfel, în loc de 31 mai, termenul-limită anunțat inițial pentru valorificarea roșiilor, ministrul agriculturii Adrian Oros a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că termenul de vânzare a fost prelungit pentru data de 15 iunie, inclusiv. Totodată, cantitatea minimă ce trebuie valorificată cu acte crește de la 2 tone la 3 tone pentru suprafața minimă de 1.000 de metri pătrați.

Tot la cererea cultivatorilor de roșii, cantitatea minimă ce trebuie valorificată pentru accesul la plata maximă de 3.000 de euro devine, din acest an, 3 tone la suprafața minimă de 1.000 de mp. Ministrul Adrian Oros a precizat chiar că unii fermieri au propus ca această cantitate să fie crescută până la 4 tone, dar s-a convenit că o producție de 3 tone este rezonabilă.

Va fi și o sesiune de toamnă a Programului Tomata 2020

Ministrul Adrian Oros le-a mai dat o veste bună cultivatorilor de roșii. Dacă la acest moment, proiectul de Hotărâre de Guvern prevede sprijin doar pentru cultura de tomate din Ciclul I, la rectificarea bugetară de la mijlocul anului, actul normativ poate fi actualizat astfel încât și cultivatorii cu ciclu II să acceseze ajutorul de minimis.