Primarul din Olt, băut la volan

0
2275

În ultima zi a lunii ianuarie, primarul comunei Bălteni, Tudor Marineață, a fost prins băut la volan, fiindu-i întocmit dosar penal. Edilul a căzut în plasa legii în timp ce conducea autoturismul propriu pe strada Recea în apropiere de intersecția cu strada Depozitelor.

În seara de 31 ianuarie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Slatina au acționat pe raza localității pentru supravegherea traficului rutier. Astfel, polițiștii au depistat în trafic, pe strada Recea, un bărbat de 54 de ani, din comuna Bălteni, care conducea un autoturism sub influența alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest si a rezultat o concentrație de 0,49 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Oamenii legii l-au însoţit pe primarul comunei Bălteni la Unitatea de primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe,  pe edilului din Bălteni.