Ofertă de nerefuzat pentru oltenii care doresc să lucreze în străinătate

0
325

900 de locuri de muncă în domeniul agricol (culegători zmeură, mure, căpșuni şi afine), în Spania. Aceasta e cea mai proaspătă ofertă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, disponibilă prin intermediul reţelei EURES.

Firma SUREXPORT COMPANIA AFRARIA SL din regiunea Huelva, localitatea SPANIA, Spania oferă 900 locuri de muncă în agricultură la recoltarea fructelor: căpșuni, zmeură, mure și afine,  Durata contractului de muncă este de trei luni, șase luni sau nouă luni, cu perioadă de probă de 15 zile, începând cu 1 martie 2020.

Timpul de lucru este de 6.30 ore/zi (cu pauză de masă o jumătate de oră), în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva. Plata se face pe card, salariu brut 42,90 euro/zi (net 39,33 euro/zi). La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro centi/zi (pentru persoane noi) și pentru persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0,80 euro cenți/zi. Orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut/oră.

Nu se solicită cunoașterea unei limbi străine. Sunt acceptate femei (600 persoane) și 150 cupluri, vârsta 18 – 50 ani, experiență în agricultură și capabile să recolteze căpșuni, afine, zmeură și mure, la temperaturi ridicate în primăvară, din sere.

Cazarea este oferită gratuit de companie, dar se plătesc utilitățile (electricitate, apă, gunoi și butelie) 1,73 euro/zi. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract, se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este platită de muncitor.

Persoanele cu domiciliul în județul Olt, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, compartiment EURES (informații și la telefon 0249/411002), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: consimțământ tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, adeverință medicală cu mențiunea„apt pentru muncă” sau „clinic sănătos”, CV în limba română, NIE (numărul de securitate socială din Spania – acolo unde este cazul). Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 martie 2020.