Se anunță un an dificil pentru Consiliul Județean Olt și instituțiile din subordine

0
1069

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, după şedinţa ordinară că, potrivit proiectului de buget pregătit de Guvernul Orban, administrația județeană va primi anul viitor mai puțini bani decât în 2019.

Consiliul Județean va pierde anul viitor, prin noua formulă de calcul, 50 de milioane de lei față de anul 2019. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, care a mai precizat că, dacă proiectul legii bugetului va fi aprobat în forma actuală, instituțiile publice din subordinea CJ Olt nu vor avea bani suficienți să închidă anul financiar care urmează. Totodată, vor fi afectate și investițiile.

Anul 2019 din punct de vedere al formulei bugetare a fost un an foarte bun pentru CJ Olt. În ultimii ani  rar am avut un buget așa cum am avut anul acesta. Din păcate, pentru anul viitor, conform proiectului de buget afișat pe site-ul Ministerului Finanțelor, Consiliul Județean Olt pierde 50 de milioane de lei, o sumă importantă din punctul meu de vedere. Vom vedea cum vom acoperi această lipsă de fonduri în bugetul Consiliului Județean. Proiectele în curs de desfășurare nu vor fi afectate pentru că așa cum știți CJ Olt de la an la an fiind bun gospodar am reușit să avem un excedent bugetar pe care să putem să-l folosim să finalizăm proiectele în curs.  Dar dacă nu  se modifică nimic în Parlament, prin dezbatere, adică nu va ajunge la dezbatere și acest proiect de lege va fi aprobat în forma actuală așa cum am spus-o încă o dată CJ pierde 50 de milioane de lei și bineînțeles că vor fi tăiați atât bani de la investiții, și probabil nici nu vom avea bani suficienți ca toate instituțiile din subordinea CJ să închidă anul financiar care urmează. Da, au schimbat formula de calcul și consiliile județene, nu doar CJ Olt, marea majoritate a consiliilor județene, pierd o sumă importantă de bani alocată”, a declarat șeful administrației județene.