ISU Olt: cinci ambulanțe SMURD tip B

0
161

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt va operaționaliza, începând cu data de 12 decembrie, cinci ambulanțe SMURD tip B.
Noile autosanitare au fost achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu fonduri europene, în cadrul proiectului „POR 2014-2020 – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”.
Ambulanțe SMURD de tip B, vor fi operaționalizate în cadrul subunităților de intervenție din Slatina, Balș, Stoenești, Vișina și Osica de Sus.
În primăvara acestui an, prin același proiect cu finanțare europeană, au intrat în dotare ISU Olt alte trei ambulanțe SMURD, aceasta fiind distribuite către Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal și Stația Scornicești.
Prin achiziția acestor autospeciale a fost înnoit parcul auto aparținând SMURD Olt, majoritatea ambulanțelor înlocuite având o vechime de peste zece ani. În dotarea ISU Olt se află zece ambulanțe SMURD, câte două în cadrul subunităților din Slatina, Caracal și Scornicești și câte una în cadrul subunităților din Balș, Stoenești, Vișina și Osica de Sus.
Ambulanțele SMURD tip B sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Autosanitarele pot fi utilizate în acordarea primului-ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență. Dotarea ambulanței tip B este formată din echipamente și materiale sanitare care includ un defibrilator semiautomat și alte echipamente și materiale necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.
Echipajele SMURD Olt au executat de la începutul acestui an 5740 de misiuni în sprijinul cetățenilor județului Olt, fiind asistați medical peste 6000 de copii și adulți.