Când intră pensiile luna asta. Veste de ultimă oră pentru pensionari

0
822

De obicei, pensionarii primesc pensia din luna decembrie mai devreme, pentru a-şi putea face din timp cumpărăturile pentru masa de Crăciun sau pentru a cumpăra cadouri pentru copii şi nepoţi. Ce se va întâmpla în acest an? Ministrul Violeta Alexandru explică.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost întrebată, la Digi24, despre planurile privind livrarea pensiilor în luna decembrie, când, tradiţional, pensionarii primesc banii mai devreme.

„Sunt foarte atentă să nu se depășească niciun termen, lucrez strâns cu echipa Casei Naționale de Pensii.

Nu se va întârzia nicio pensie, sunt în contact direct și foarte atentă să nu se întârzie nicio pensie. Sunt informată cu privire la parcurgerea tuturor pașilor în vederea procesării etapelor pentru livrarea pensiilor atât pe card cât și la domiciliu și, astăzi, când mă întrebați, n-am niciun motiv de îngrijorare.

Ne vom ține de un calendar foarte strâns astfel încât pensionarii să-și primească pensiile”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a insistat aşadar pe faptul că pensiile trebuie livrate la timp, fără nicio întârziere, nedorind să precizeze clar dacă se ia în calcul şi o dată în avans.

Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor

Ministrul Violeta Alexandru a oferit detalii, tot astăzi, şi despre modul în care Casele locale de Pensii lucrează pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de recalcularea pensiilor, dar şi de respectarea termenului pentru cei care îşi primesc prima pensie. Pe această ultimă temă, primesc peste 1.000 de mesaje pe zi, spune ministrul.

„Luăm măsuri cu privire la fiecare aspect, se observă deja o îmbunătățire, dar n-o să mă opresc aici, voi face în așa fel încât să avem un număr cât mai redus de situații în care oamenii să aștepte cu lunile pentru o decizie de recalculare sau pentru a primi prima pensie”, a declarat ministrul Muncii.

Sursa. capital.ro