Peste 60 de studenți la Sesiunea de dezbateri – De la cuvânt la argument

0
284

Un nou sfârșit de an, un nou proiect de amploare pentru studenții Universității din Craiova. După cum v-am obișnuit, ne place să încheiem anul în stil de ,,debate’’într-o manieră în care studenții noștri se întâlnesc pentru a argumenta sau contraargumenta diferite teme, idei, soluții, care pot să aducă o schimbare în mentalitatea noastră, a celor care facem parte din marele campus studențesc.

Început ca o inițiativă a mai multor studenți de la diferite facultăți din cadrul Universității din Craiova, evenimentul-dezbatere ,,De la cuvânt la argument, Ediția a IV-a’’, a căpătat rapid amploare și a captat interesul mediului universitar craiovean. Evenimentul și-a propus, șîși propune în continuare, organizarea unei dezbateri pe teme informale, cu scopul pregătirii și susținerii studenților în vederea formării și dezvoltării abilităților necesare pentru construirea unei cariere profesionale de succes. Prin participarea la acest eveniment, cei înscriși s-au aflat în fața unor situații, în cadrul cărora au trebuit să își mobilizeze deopotrivă capacitatea de argumentare cu privire la o temă cu potențial impact social, câși abilitățile de oratorie și comunicare publică

Conceput sub forma unei singure secțiuni, momentul a debutat cu o introducere și o prezentare a regulilor care au guvernat dezbaterile.

Fiecare echipă a fost formată din 5 membri. A fost extrasă o temă ce a oferit subiectul argumentării din partea a două echipe, care au prezentat argumente pro sau contra, în funcție de tragerea la sorți. Din partea fiecărei echipe au luat cuvântul câte 3 membri, în mod alternativ, fiecare având la dispoziție două minute pentru discursul public argumentativ.

Existând câte o ediție în fiecare an, și fiind deja la a IV-a, evident că juriul care a deliberat a fost cu totul altul. Astfel, anul acesta ținem să le aducem deosebite mulțumiri domnișoarei Bianca Teodorescu ( Președinte – Balkans Youth Group) și doamnei avocat Gabriela Giucă. De asemenea, directorul Comisiei de evaluare și notare a fost nimeni altul decât domnul Director al Departamentului de Studii Anglo-americane și Germane, Sorin Cazacu.

Evenimentul a avut loc pe 7 Decembrie 2019, începând cu ora 10:00, în sala de Procese simulate a Facultății de Drept. Domnul Decan Sebastian Cercel a avut bunăvoința de a ne găzdui și a ne îndruma, ca de fiecare dată

La finele întrunirii am avut surprize majore. Echipa care a obținut locul I anul trecut rămâne, în continuare, în clasament, fiind din ce în ce mai bună. Mai mult decât atât, podimul a fost ocupat integral de studenți ai Facultății de Litere, din Anul I și II. Așadar, au fost înmânate atât diplome de participare pentru toți studenții, câși trei locuri de podium, după cum urmează:

LOCUL I – Facultatea de Litere / An II (Echipa ,,Tocilarii’’)

– Tămbălău Cristiana Nicoleta;
– Mitrache Iulia;
– Stănescu Celestina;
– Voinescu Andreea Yasmina;
– Diaconu Denis Alin Florin.

LOCUL II – Facultatea de Litere / An I (Echipa ,,Actorie 1.1’’)

– Florița Maria Karyna;
– Mogoșeanu Mircea-Rareș;
– Rusan Răzvan Gabriel;
– Boldeanu Andreea;
– Petec DIana-Ștefania

LOCUL III – Facultatea de Litere / An I (Echipa ,,The blue pen’’)

– Anghelescu Amalia-Cristina;
– Anghelescu Bianca-Lorena;
– Gavrilescu Mălina-FlorentinaMaria
– Oșca Elena-Diana;
– Eana Alexandra.

Pentru alte colaborări sau întrebări ce vizează domeniul nostru de activitate, noi, Comitetul de organizare, vă stăm la dispoziție pe adresele oficiale:

– adresa de email: sesiuneadedezbateri@yahoo.com

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de:

Lect. Univ. Dr. Răzvan Alexandru Călin (Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic);

Masterand al Facultății de Litere și Coordonator, pe parte studențească, al Departamentului de Limbă română Andrei Ciocotoiu;

Studentă a Facultății de Litere, Cristina-Maria Oprea;

Studentă a Facultății de Drept, Elena Goga.

 

A consemnat Andrei Ciocotoiu