Atenție șoferi! Restricții de tonaj pe DJ 546. Cine va putea circula

0
649

Autorităţile judeţului Olt au instituit restricţii de tonaj pe drumul județean (DJ) 546, pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe raza comunei Teslui, sat Moșteni,  după ce constructorul a început refacerea porțiunii de drum afectată de o alunecare de teren la sfârșitul lunii martie. În această zonă, în prezent circulația rutieră se desfășoară pe un singur sens de mers.

De asemenea, pe această porțiune de drum vor putea circula și autobuzele și microbuzele care transportă călători pe traseul Slatina-Comănița.

Directorul executiv din cadrul Consiliului Judeţean Olt, Cornel Motoi, a declarat că, deși restricția de tonaj exista de mai mult timp, aceasta nu era respectată. Inițial, constructorul a dorită să închidă acest drum, lucru care ar fi afectat zeci de navetiști care zilnic se deplasează spre locurile de muncă din municipiul Slatina.

Nu se închide drumul. Se restricționează circulația autovehiculelor peste 3,5 tone. Pe porțiunea unde este alunecarea se circulă pe o bandă. Deci nu se închide circulația. Mașinile până la 3,5 tone cum sunt dubițele și autobuzele de curse de muncitori vor putea circula. Restul, camioane, nu au ce să caute pe acolo. De fapt, restricția aceasta a fost dintotdeauna, dar nu a respectat-o nimeni pentru că poliția nu își face datoria. Se lucrează în zonă. Constructorul a vrut să închidă drumul, dar nu am fost de acord deoarece pe unde se ducea lumea acum acasă. Se circulă pe un singur fir. Sunt indicatoare adecvate și este restricționat pentru mașinile mari. Mașinile mari de la Moșteni pot să facă la stânga pe la Grădinari -Drăgășani sau pot să facă mai jos la ieșirea din Curtișoara la dreapta, Teslui, Oporelu, iar de la Oporelu iese la Verguleasa”, a declarat directorul Cornel Motoi.