Deputatul Gigel Știrbu, despre scorul obținut de PNL Olt, în turul I, la alegerile prezidențiale: „Este un rezultat dezastruos pentru PNL”

0
779

Deputatul de Olt, Gigel Știrbu, vicepreședinte regional al PNL, a susţinut miercuri, 13 noiembrie, o conferință de presă.

În cadrul întâlnirii au fost abordate o serie de subiecte. Primul punct de pe ordinea de zi a conferinței a făcut referire la vizita noului ministru al Agriculturii, Adrian Oros, în județul Olt. Oficialul guvernamental vine în județul Olt, mai exact la Izbiceni, la invitația deputatului liberal pentru a se întâlni cu legumicultorii din sudul județului, dar și pentru a lămuri unele speculații lansate în spațiul public. Vineri la ora 16.00, în județul Olt va participa, la o întrevedere cu foarte mulți legumicultori din județul Olt, la Izbiceni, ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Domnia sa vine în județ la rugămintea mea pentru că așa cum știți în următoarele săptămâni în spațiul public au apărut câteva informații false referitor la faptul că Guvernul României va înceta programul TOMATA, va închide spitale, Guvernul României va tăia salarii, va tăia pensii, va tăia aerul, căldura, va pune taxe și impozite, vămi s.a.m.d. Nimic adevărat din toate acestea și ca atare am solicitat ministrului Agriculturii ca între cele două tururi să vină în județul Olt, al doilea cel mai mare bazin legumicol din România, după Galați, zona Matca, unde a și fost ministrul Agriculturii, să vină să dezmintă aceste informații, să spună că PNL, Guverul PNL, Guvernul României nu are de gând să facă acest lucru. La această întâlnire se estimează că vor fi prezenți aproximativ 500 de legumicultori de pe Valea Oltului, a precizat Știrbu. Cel de-al doilea punct de pe ordine de zi a întâlnirii a făcut referire la un proiect pe care parlamentarul de Olt vrea să-l demareze în județul Olt. Mai exact, este vorba despre inițiativa demnitarului de a face o donație unei școli din Slatina.  Despre acest demers  Gigel Știrbu a declarat:

Vreau să lansez o provocare pentru toți oamenii politici din județul Olt, indiferent de culoarea politică să «înfiieze» o clasă, deoarece eu am primit, și sunt convins că și domniile lor au primit nenumărate semnale, pe pagina mea de socializare, pe adresa mea de e-mail, la cabinetul parlamentar din partea unor cetățeni care sunt părinți și care sunt în situația în care nu mai știu la cine să apeleze deoarece administrația publica locală nu își face datoria vizavi de sistemul de învățământ din județul Olt. Ca atare am luat decizia ca eu și sper să nu fie un gest singular să vin în întâmpinarea nenumăratelor solicitări pe care le-am primit și să ajut o clasă dintr-o școală din Slatina. Fac precizarea că nu am nicio legătură, n-am o rudă, nu am cunoștințe care să aibă copii în acea clasă, ci efectiv de acolo am primit semnale. Este o clasă de la Școala generală nr.7 căreia îi voi dona un calculator performant,  o imprimantă, boxe, un set de tonere și toate cele necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educativ. Conducerea școlii nu cunoaște intenția mea. Sper să primească donația din partea mea. Nu este o dovadă de mărinimie din partea mea, este o dovadă de normalitate, a adăugat parlamentarul liberal de Olt.

Cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi a conferinței de presă l-a reprezentat analiza rezultatului pe care PNL Olt l-a obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale. Știrbu s-a arătat extrem de nemulțumit de scorul obținut de PNL Olt și a ținut să tragă un semnal de alarmă.Îmi pare rău că eu sunt în fața dumneavoastră și eu trebui să fac acest bilanț. Normal acest bilanț trebuia să-l facă altcineva în fața dumneavoastră. Este prima dată, în cei 30 de ani, de când flacăra, lumina democrației s-a aprins în România și implicit în județul Olt, când filiala PNL din județul Olt s-a clasat pe ultimul loc în rândul filialelor PNL din România. E un moment de cotitură pentru liberalismul de pe aceste meleaguri. Este un rezultat pe scurt, oltenește, dezastruos pentru PNL. Niciodată PNL Olt nu a fost pe ultimul loc în România. Mie acest lucru mi se pare grav. În județul Olt din cele 112 organizații sau prezumtive organizații ale PNL, doar 17 au câștigat, lucru extrem de îngrijorător. De aceea trag un semnal de alarmă vizavi de implicarea unora dintre colegii mei. Politica nu se face pe facebook. Politica nu înseamnă că te duci într-o localitate, bei o cafea, ți-ai făcut o fotografie și gata. Eu fac politică de ceva timp și știu că politica se face la firul ierbii. Dacă județul Olt era județul care hotăra președintele României, imaginați-vă că președintele României astăzi era cucoana asta, «gospodina națională», a conchis vicepreședinte regional al PNL, Gigel Știrbu.