Expoziție inedită la Muzeul Județean Olt

0
257

Muzeul Județean Olt în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor din București, reprezentată prin domnul inginer Dumitru Cristian, organizează o inedită expoziție – document intitulată „Școala de altădată”. Manuale, uniforme, rechizite şi accesorii școlare, dar şi oracole, caiete de amintiri şi jurnale din perioada 1880 – 1980. Expoziția cuprinde şi o colecție de globuri pământești  din perioada 1900 – 1980.

Publicul slătinean și nu numai, poate afla cum era la școală la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea  vizitând expoziția care va fi vernisată miercuri, 6 noiembrie 2019, la ora 11.00, la sediul Muzeului Județean Olt, Str. Ana Ipătescu nr.1 din Slatina.

Nu există vreo instituție care să influențeze mai mult progresul unei societăți decât școala. Educația este o dimensiune a omului contemporan. Asociată cu învățarea, educația ne însoțește de la naștere și până la sfârșitul vieții. Omul modern, pentru a putea trăi și munci în comunitatea umană, pentru a se putea bucura de tezaurul cunoașterii este obligat să învețe continuu, deoarece însăși cunoașterea umană se dezvoltă permanent și exponențial. În istoria școlii românești s-au scris pagini de adâncă semnificație și de conținut, care reflectă marea sete de cunoaștere, de cultură și progres a poporului nostru.

Adresăm invitația copiilor de azi şi celor de ieri de a face o  întoarcere în timp, în perioada cuprinsă între sfârșitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, pentru a intra împreună în atmosfera „școlii de altădată” din această perioadă trecută, dar nu şi uitată.” a declarat directorul Muzeului Județean Olt  Laurențiu Guțică.

Expoziția va fi deschisă până la data de 30 aprilie 2020.

Alexandra N.