Guvernul Orban a primit votul de învestitură

0
347

Parlamentarii s-au reunit, în şedinţă comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. PSD şi Pro România au decis să nu participe la vot, însă câţiva parlamentari din formaţiunile menţionate sunt prezenţi în sala de plen.

Guvernul Orban a fost învestit, luni, în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru” a anunţat Marilen Pirtea, la ieşirea din Birourile permanente reunite. Deputaţii şi senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniştri, precum şi programul de guvernare al PNL.

Imediat după anunțul oficial, Alina Gorghiu, senatoare PNL, cea care a condus ședința de plen l-a invitat pe Ludovic Orban să țină un discurs. Noul premier al României a surprins și a rostit doar 7 cuvinte.

”Vă mulțumesc și aveți încredere în noi!”, a spus Orban.

Dintre toți parlamentarii de Olt, doar deputatul Gigel Știrbu a fost prezent în sală și a votat pentru învestirea Guvernului Orban. Ne surprinde faptul că deși, deputatul Mihai Niță, aflat luni dimineață în drum spre București, ne-a declarat că va fi prezent în plenul Parlamentului, ulterior acesta s-a răzgândit și nu a mai luat parte la vot. Asta, probabil și după ce Victor Ponta i-a amenințat cu excluderea din partid pe parlamentarii Pro România care vor vota Guvernul Orban.