Reformă în ALDE OLT. Șapte organizații locale, dizolvate. Cine sunt noii președinți interimari

0
2001

Președintele ALDE Olt, Ioan Ciugulea, a susţinut vineri, 1 noiembrie, la sediul partidului, o conferință de presă, alături de o parte dintre noii membri cu funcții de conducere din partid, președintele interimar al organizației ALDE Slatina, Alexandru Măceșanu, secretarul general al organizației, Alexandru Nicolae și Dan Laurențiu Stoichicescu, membru al partidului și comunicator la nivel național al partidului.

În cadrul întâlnirii au fost abordate o serie de subiecte, printre care cel mai important a fost cel legat de schimbările survenite în ultima perioadă în structura filialei ALDE Olt. Liderul organizației județene, Ioan Ciugulea, a motivat că toate deciziile au fost luate în cadrul Biroului Politic Județean. În urma acestor decizii au fost dizolvate în total șapte organizații locale ale ALDE Olt dintre care două organizații municipale. Este vorba despre organizațiile municipale Slatina și Caracal, organizațiile orășenești Baș, Drăgănești Olt și Piatra Olt, precum și organizațiile locale Bobicești și Pleșoiu. Totodată, au fost numiți și președinții interimari pentru cele cinci din cele șapte organizații.

Aceștia sunt: ALDE SLATINA-președinte interimar Alexandru Măceșanu;

ORGHANIZAȚIA DE FEMEI ALDE SLATINA- președinte Elena Priseceanu;

ORGANIZAȚIA DE TINERET ALDE SLATINA- președinte Mihaela Teodora Tătărușanu.

ORGANIZAȚIA MUNICIPALĂ ALDE CARACAL- președinte interimar Virgil Ancuța;

ORGANIZAȚIA ALDE BALȘ -președinte interimar Constantin Oprea;

ORGANIZAȚIA ALDE DRĂGĂNEȘTI OLT- președinte interimar Cristian Constantinescu

ORGANIZAȚIA ALDE BOBICEȘTI- președinte interimar Marin Gigiu;

Ciugulea a precizat că în următoarea periaodă vor fi numiți și președinții interimari ai organizațiilor din Piatra Olt și Pleșoiu.

„Noi am avut o discuție cu toți colegii noștri și am început un fel de, nu reorganizare, așezare a unor lucruri care mi se par foarte corecte și în special că unii colegi de-ai noștri ori s-au dat loviți , ori s-au dus și s-au pozat în alt sediu a altui partid și atunci a trebuit să luăm măsuri”, a declarat liderul ALDE Olt.

Tot în cadrul conferinței de presă, de vineri, Ioan Ciugulea, a abordat și două teme de interes național. Prima dintre ele a făcut referire la susținerea Guvernului Orban. „La Biroul permanent național la care am participat luni s-au votat condițiile de susținere al Guvernului Orban. Au fost 12 condiții care s-au votat. Au fost doar două abțineri. Restul, tot Biroul Național a votat pentru a pune aceste 12 condiții și a susține guvernul Orban, dar nu în orice condiții și după aceea urmând ca în timpul guvernării să urmărim dacă respectă tot ce s-a promis în acest protocol semnat. Printre acestea se numără : păstrarea cotei unice de impozitare a veniturilor, modificarea legislației numai prin dezbatere și aprobarea parlamentului, restructurarea guvernului, susținerea alegerilor primarilor în două tururi și revenirea la alegerea președințiilor consiliilor județene prin vot indirect, corectarea de urgență a Ordonanței 114 din 2018 care are efecte negative  în mediul economic și demararea proiectelor de investiții, noi capacități de producție în domeniul energetic, gaze naturale și nucleare, listare la bursa a Hidroelectrica, realizarea și continuarea tuturor lucrărilor de infrastructură care sunt în derulare, susținerea în parlament, adoptarea  unei legislați privind lobby-ul pentru modelul european, punerea bazei unui fond de investiții după modelul de succes tot din alte țări și cel mai important din punctul meu de vedere care înseamnă asanarea politică, acordul PNL-ALDE pentru interzicerea migrației parlamentarilor, aleșilor locali și a membrilor de la un partid la altul”, a adăugat Ciugulea.

Un alt subiect de interes național a fost cel legat de sondajele de opinie pentru alegerile prezidențiale. „Știți că au fost foarte multe sondaje de opjnie care sunt diferite de la un caz la altul. Cel mai important pentru noi este sondajul IMAS la care Mircea Diaconu este dat pe locul doi dar este și o analiză de ce ar fi bine să fie Mircea Diaconu în turul doi pentru că el are cea mai mare marjă de a colecta voturi de la celelalte partide. Noi îndemnăm toată lumea să voteze Mircea Diaconu și în primul tur pentru că voturile poate ale candidatului PSD se irosesc pentru că în turul doi nu mai există bazin de colectare din partea PSD. Noi credem și sperăm că Mircea Diaconu prin felul de a fi prin faptul că este într-adevăr un român normal care își iubește foarte mult țara și tradițiile acestei țări, ar putea să fie un președinte de succes în România”, a mai spus liderul ALDE OLT.