Atenție, trece ambulanța!

0
329

În primele zile ale săptămânii în curs, polițiștii rutieri au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere datorate neacordării priorității de trecere ambulanțelor.

Evenimentele rutiere în care sunt implicate autospecialele aparţinând  serviciilor de ambulanţă  creează  un sentiment de nesiguranţă şi generează un puternic impact emoţional în rândul opiniei publice cu consecinţe directe  asupra  activităţii  desfăşurate în domeniul intervenţiei medicale de urgenţă.

Acțiunea desfășurată de polițiștii olteni, în zilele de 28 și 29 octombrie, a avut ca scop conştientizarea opiniei publice asupra  importanţei  respectării normelor rutiere ce reglementează deplasarea în regim prioritar de circulaţie şi a consecinţelor negative generate de nerespectarea obligaţiilor ce le revin tuturor participanţilor la trafic, activități ce vor continua și în perioada următoare.

În timpul desfășurării acțiunii, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, fiind  reținute 4 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere ambulanțelor aflate în misiune.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 69.600 de lei.