Bombă înainte de prezidenţiale! O cunoscută televiziune se închide

0
393

Șoc total pe piața media cu mai puțin de două săptămâni înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale. O cunoscută televiziune se închide. În şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului a fost dat votul referitor la licenţa unei televiziuni pentru care s-a cerut deja declanşarea falimentului. Actuala licenţă expiră pe 30 octombrie.

În şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului a fost analizată cererea Realitatea Media de prelungire a licenţei. Cererea Realitatea Media, companie pentru care a fost cerută declanşarea falimentului, a fost respinsă de către CNA, cu patru voturi pentru, cinci împotrivă şi o abţinere. Licenţa actuală a Realitatea Media expiră pe 30 octombrie, iar asta înseamnă că postul Realitatea TV nu va mai avea dreptul să emită după această dată, potrivit HotNews.

Posturile de televiziune din România primesc de la CNA licențe cu durată de nouă ani. Actuala licență Realitatea a fost prelungită, ultima oară, în octombrie 2010. De atunci, societatea a intrat în isollvență, iar în 2019 a fost cerută declanșarea procedurii falimentului. Acest lucru nu a fost deocamdată tranşat, atenţionează Realitatea Media.

Tot astăzi este aşteptată la CNA o dezbatere pe tema schimbării structurii serviciului Realitatea Plus, post operat tot de Cozmin Gușă, proprietarul Realitatea TV, prin societatea Geopol International. O soluţie pentru Realitatea TV ar fi mutarea emisiei pe postul Realitatea Plus, însă rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla în zilele următoare.

Decizia CNA vine la doar o zi după ce Cozmin Guşă s-a reînscris în Partidul Social Democrat.

Sursa: capital.ro