Un bărbat din Olt și-a omorât concubina

0
1363

Procurorii secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din seara zilei de 23.10.2019, ora 20,15, reţinerea inculpatului C.G., în vârstă de 46 ani, din comuna Băbiciu, județul Olt sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

În fapt, s-a reţinut că, în data de 21.10.2019, pe fondul consumului excesiv de alcool şi al geloziei, inculpatul C.G. i-a aplicat concubinei sale S. E., mai multe lovituri cu pumnii şi un ciomag, peste tot corpul, iar în data de 22.10.2019, pe fondul discuţiilor anterioare, dar şi al consumului de alcool, a agresat-o din nou pe victimă, de mai multe ori pe parcursul zilei şi, ulterior, în seara aceleiaşi zile, acesta a sugrumat-o. Din constatările preliminare, întocmite în data de 13.08.2019, de către SJML Olt a rezultat faptul că victima S. E., de 44 de ani, a prezentat: echimoze, hematoame, excoriaţii, plăgi contuze; fractură piramidă nazală; fractură unghi mandibular drept; multiple infiltrate hemoragice epicraniene; hemoragie leptomeningee, temporal bilateral şi cerebeloasă; contuzie cerebrală difuză; fractură corn drept hioid şi fractură mediană cartilaj tiroid cu infiltrate hemoragice în ţesuturile moi ale gâtului. Moartea a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute, consecinţa unei sugrumări în condiţiile unui politraumatism prin agresiune individuală. Leziunile traumatice de la nivelul gâtului (excoriaţii semilunare), fractură hioid şi cartilaj tiroid au fost produse prin compersiune cu mâna şi au legătură directă şi necondiţionată cu decesul. Moartea poate data din data de 22.10.2019”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Inculpatul C.G., în vârsta de 46 de ani, din comuna Băbiciu, era angajat ca cioban la o fermă de animale de pe raza comuna Stoeneşti, nu a mai comis fapte de natură penală, iar fapta pentru care a fost reţinut a fost comisă în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.10.2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile”, se mai arată în comunicat.