TOPUL CELOR MAI MARI CÂȘTIGURI DIN AGRICULTURĂ DIN OLT

0
2510

Agricultura este una dintre cele mai importante ramuri ale economiei, astfel că aceia care fac afaceri în acest domeniu au un potențial mare de câștig. O demonstrează profiturile obținute de firmele din Olt care activează în acest domeniu.

 Astfel, într-un top zece realizat pe baza datelor oferite de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt, la solicitarea Gazeta Oltului, din situaţiile financiare obţinute de la Ministerul Finanţelor Publice, firma cu cel mai mare profit net declarat în 2018 a fost EUROSPAȚIAL SRL TUFENI care are ca obiect de activitate creșterea porcinelor, societate care a înregistrat un câștig de 6.411.319 RON.

Locul doi în acest top este ocupat de ENERGIA VERDE STREJEȘTI SRL, societatea deținută de două firme italiene, de cetățeni italieni și de câțiva români, care a înregistrat în 2018 un profit net de 6.178.030 RON.  Locul trei în topul celor mai tari firme care activează în domeniul agricol din Olt i-a revenit societăţii LONGIN SRL din Șerbănești (cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase) cu un câștig net de 4.792.396 RON. Pe poziția a patra se situează AGRO SPIC SRL cu sediul social în Băbiciu care are ca obiect de activitate producția și comercializare de cereale, firmă care a realizat anul trecut un profit net de 3.065.380  RON. Locul cinci în acest top este ocupat de AGRO-GELMAR SRL, din Mihăești, care se ocupă cu cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, cu un câștig net de 2.828.232 RON. Locul șase în acest clasament, în ce privește profitul net este ocupat de ARMAN CONSTRUCTION SRL, din Tufeni, care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, cu un câștig net de 2.776.526 RON. Cu un profit net de 2.483.679 RON societatea OLT PIESS SRL Slatina, care se ocupă cu comerțul cu: mașini și echipamente pentru agricultură; insecticide, pesticide; cereale; semințe, ocupă locul șapte în acest top. Locul opt i-a revenit în 2018 societății DANSTUD SRL, din Studina, care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, cu un câștig net de 2.056.940 RON. Penultimul loc în top zece cele mai profitabile firme din domeniul agricol a fost ocupat de AGRICOLA INTERNATIONAL SRL, din Brebeni, cu un câștig net realizat în 2018 de 1.980.030 RON. Ultima poziție în top zece este ocupată de AGRO – CHIREA SRL Rusănești care are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase cu un profit net declarat în anul 2018 de 1.967.192 RON. „Primii 10 profesioniști din Registrul Comerțului Olt, din domeniul agricol, conform datelor din 9262 situații financiare pentru anul 2018 obținute de la Ministerul Finanțelor Publice și preluate în registrul comerțului, au înregistrat un profit net cumulat de 34.539.724 RON”,  a precizat Claudia Liana Jurge, directorul Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt.