Festivalul Fotografiei Chineze în România, Ediţia a VII-a, 1-29 octombrie 2019

0
113

Ediţia a VIl-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România este dedicată Aniversării a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-chineze, respectiv Zilei Naţionale a Chinei, cuprinde 15 expoziţii alcătuite din creaţiile artiştilor fotografi din China, vernisatele oraşele: Târgu Mureş, Braşov, Oradea, Cărei, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Slatina (Olt), Râmnicu Vâlcea, Gura Humorului, Galaţi, și o expoziţie a artiştilor fotografi Sorin Tabacu şi Ştefan Toth AFIAP din România, intitulată „Impresii din China” vernisată în Marghita.

Lansarea oficială a Festivalului a avut loc marţi 1 octombrie 2019, la ora 11:00 la Centrul de Cultură Urbană „Casino” din Cluj Napoca, în prezenţa preşedintelui Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art” Ştefan Toth AFIAP şi consilierul Sorin Tăbăcaru, respectiv preşedintelui China Photo NetWork Online din Zhuhai, Weilu Chen, care a fost însoţit de artişti fotografi din China: Dan Chen, Ruisheng Zhu, Hui Zhang, Yanming Zhu. La eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţii Ambasadei Republicii Populare Chineze în România şi Ministerul Afacerilor Externe a României respectiv oficiali din judeţul Cluj.

Între 17 octombrie și 6 noiembrie 2019 una dintre expoziții este prezentată publicului la Slatina, în județul Olt, în foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu. Evenimentul se desfășoară prin grija Asociației Culturale Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România, Clubul de fotografie Alutus Slatina cu sprijinul Primăriei municipiului Slatina și a Centrului Cultural Eugen Ionescu din Slatina și va avea loc joi 17 octombrie 2019, ora 18,00. Curatorul expoziției de la Slatina este artistul fotograf Valeru Ciurea, membru consacrat al Asociației Internaționale de Fotografie „Euro Foto Art“.

Festivitatea de închidere a ediţiei a VIl-a a Festivalului Fotografiei Chineze va avea loc în data de 29 octombrie 2019, ora 11:00 la Facultatea de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. La acest eveniment a fost invitat să participe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţial al Republicii Populare Chineze în România, excelenţa sa doamna Sa Jiang Yu, respectiv preşedintele Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”, artistul fotograf Ştefan Toth AFIAP, directorul Festivalului.

Organizarea ediţiei a VIl-a Festivalului Fotografiei Chinezeşti în România a fost posibilă datorită sprijinului financiar primit din partea Consiliul judeţean Bihor prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, China Photo NetWork Online Zhuhai (China), Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”, respectiv din partea unor persoane iubitoare de fotografie cu suflet foarte mare din România şi China.