Efectele nebanuite ale terapiei cu apa! Apa calda, apa minune in cazuri de insomnie, probleme circulatorii sau picioare reci

0
267

Sigur stii cat este de important pentru sanatatea ta sa-ti mentii organismul hidratat. Dar nu multi oameni stiu ca apa are un efect vindecator si atunci cand este folosita la exterior.

Hidroterapia este una dintre metodele prin care apa este utilizata pentru a imbunatati sanatatea. Apa este cel mai bun mediu pentru a transporta caldura sau temperatura scazuta catre muschi. Apa calda relaxeaza musculatura, stimuleaza circulatia sanguina si creste temperatura corpului. Aceste procese au efecte pozitive asupra corpului – este activat sistemul imunitar, sunt eliberati in organism hormoni si diferiti neurotransmitatori.

Dieta cu apă caldă. Modificări uimitoare în corp dacă o bei zilnic, iată ce se întâmplă!

In schimb, apa rece are un efect antiinflamator si de reducere a durerii. Pe masura ce vasele de sange se contracta si organismul lucreaza pentru a-si mentine temperatura interna, are loc o reactie complexa ce poate influenta metabolismul. De aceea, terapiile in care apa calda si apa rece sunt folosite alternant sunt cele mai eficiente. Iata ce trebuie sa stii despre hidroterapie si cum sa o pui in practica acasa:

Hidroterapia reprezinta aplicarea apei pe corp folosind diferite metode, temperaturi si nivel de presiune pentru a obtine un efect vindecator. Este o terapie veche de mii de ani, dar care a devenit si mai populara in Europa in secolul XIX, datorita naturopatului german Sebastian Kneipp.

Ai probleme cu somnul? Atunci vei fi surprinsa sa afli ca picioarele reci sunt un motiv pentru care nu adormi usor. In cadrul unui studiu, oamenii de stiinta de la Universitatea din Basel au descoperit ca atunci cand pacientii aveau picioarele calde, acestia aveau nevoie de aproximativ zece minute ca sa adoarma. Dar cand aveau picioarele reci, le lua aproximativ 25 de minute sa adoarma.

Cauza acestei diferente este data de circulatia sanguina si de modul in care circulatia periferica afecteaza somnul. Prin urmare, daca adormi greu, iti poti pune o sticla cu apa calda in pat, la picioare. La fel de eficienta este si o baie cu apa calda la picioare inainte de culcare.

Sursa: doctorulzilei.ro