Directorii susţinuţi de ALDE la Olt nu demisionează

0
625

Preşedintele ALDE Olt, Ioan Ciugulea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă că, deşi la nivel central ALDE a rupt alianţa cu PSD, la nivelul județului Olt există o înțelegere separată între cele formațiuni politice.

Întrebat dacă şefii instituţiilor deconcentrate din judeţul Olt susţinuţi de ALDE ar trebui să demisioneze, în urma ruperii coaliției, liderul ALDE Olt a precizat că după ieșirea ALDE de la guvernare s-a cerut doar demisia membrilor ALDE aflaţi în funcţii guvernamentale, până la nivelul secretarilor de stat sau directori de agenții care au rang de secretar de stat. „La nivelul judeţului Olt este o înţelegere separată de alianţa de guvernare. Alianţa ALDE-PSD s-a făcut numai la nivel central. Aici, oricând doreşte PSD să schimbe oameni, prin majorităţi, poate să o facă. La nivel naţional, s-a hotărât să demisioneze toţi până la nivel de funcţii de ministru secretar de stat şi funcţii asimilate, adică directori de agenţii şi puşi politic. Despre directorii de deconcentrate se spune că au concurs şi că au fost păstraţi pentru faptul că sunt buni profesionişti. Ei îşi pot hotărâ singuri soarta”, a conchis Ciugulea, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean Olt.

Ioan Ciugulea l-a înlocuit la șefia ALDE Olt pe deputatul Mihai Niţă, după ce acesta din urmă a cerut demisia secretarului general al partidului, Daniel Chiţoiu, şi a părăsit grupul partidului din Camera Deputaţilor.