Proiect „FII EROU! SALVEAZA O VIATA!”

0
319

Clubul Rotary Slatina a achizitionat primele defibrilatoare care vor fi montate in spatii publice si vor putea fi utilizate de catre slatineni.

In luna mai 2019 membrii clubului au desfasurat a sasea editie a Balului Anual Rotary care sprijina in fiecare an un proiect umanitar care vine in sprijinul populatiei din Slatina.
Fonduriele necesare derularii acestui priect au fost colectate in cadrul balului datorita contributiei invitatilor, a membrilor Rotary, Interact si Rotakids, prin licitatie de obiecte de arta si tombola si prin caricaturi realizate contra donatiilor de catre Gogu Neagoe.
Cele doua defibrilatoare vor fi montate in magazinele Marjacu, din doua zone aglomerate din Slatina, respectiv Piata Zahana si Piata Progresul, in zone vizibile si usor accesibile din magazine, astfel incat sa poata fi solicitate si utilizate prompt in caz de necesitate.
Clubul Rotary Slatina in parteneriat cu Filiala de Cruce Rosie Olt a programat si realizat deja instruirea angajatilor celor doua magazine, acestia fiind primii care pot interveni in caz de necesitate. Au fost invatati sa evalueze corect victimele, sa apeleze serviciile de urgenta, sa efectueze manevre de resuscitare, sa utilizeze defibrilatorul.
Despre DEA:
Defibrilatoarele achizitionate sunt automate, pot fi folosite de catre personal medical calificat sau necalificat medical si are ghidaj vocal in limba romana. Are un set de padele (electrozi) pentru adult, de unica folosinta.
Timpul de incarcare este de 10 secunde, timpul de analiza ECG de 10 secunde, are detector de stimulator cardiac (pacemaker), cu baterie care sustine aproximativ 200 de socuri (de utilizari) si durata de viata de 5 ani si certificat de garantie de 5 ani.