Undă verde pentru proiectul “Amenajare spațiu oficiere căsătorii” de la Caracal

0
238

În ședința extraordinară a Consiliului Local Caracal din data de 17 septembrie, anul curent, s-a dat undă verde proiectului de hotărâre referitor la aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de investiție și a indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investiții „Amenajare spațiu oficiere căsătorii”, a cărui valoare se ridică, estimativ, la suma de 796. 908, 18 lei.

Având în vedere amploarea pe care au luat-o discuțiile și comentariile în spațiul public, pe aceasta temă, arhitectul firmei de proiectare, doamna Alexandra Pelcea, face următoarele precizări:

Spațiul pentru oficierea căsătoriilor se amenajează într-o zonă cu însemnătate arhitecturală și istorică reprezentative pentru Municipiul Caracal, de aceea este necesară o investiție care:

1. Să NU ecraneze monumentele istorice in raza de protectie a corara se amenajeaza. De aceea se realizeaza un spatiu deschis, o amenajare minimala care ridica peste nivelul solului numai accente verticale subtile sub forma de pergole metalice. Finisajele si componenta artistica a amenajarii sunt in ton cu stilul arhitectural al zonei, de calitate, si cu ornamente nimimale, neutre, dar contemporane pentru a nu crea tensiuni intre stiluri. Proiectul propus a obtinut toate avizele necesare construirii, inclusiv avizul Ministerului Culturii care analizeaza exact relatia interventiei propuse cu monumentele vecine si decide daca investitia este oportuna.

2. Să fie durabila! Necesitatea unor finisaje de calitate, montate corespunzator si durabil reprezinta un considerent urmarit prin proiect deoarece in zona amplasamentului sunt de evitat lucrari frecvente de reparatii si afisarea unor finisaje imbatranite, degradate. Paletarul de finisaje si dotari este stabilit in urma unor sedinte de consultari deschise, in care s-au ales materiale durabile si valoroase din punct de vedere estetic cum ar fi piatra naturala la placari si fierul forjat la pergole, s-au avut in vedere solutia si preturile medii la componenta constructiva care include consolidari, scari si o rampa toate din B.A. in vederea realizarii unui spatiu sigur in exploatare.
Documentația deține avizul Ministerului Culturii, prin Direcția de Cultură Olt, nr. Z38 din data de 07.08.2019.

Alexandra N.