Grupul ALDE s-a desființat și în Camera Deputaților după ce cinci parlamentari și-au dat demisia din partidul lui Tăriceanu

0
209

Grupul ALDE din Camera Deputaților s-a dezintegrat luni după ce parlamentarii Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă, Marian Cucşa, Alexandru Băişanu şi Mihai Niţă și-au anunțat demisiile dn partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

„Informăm opinia publică asupra faptului că, începând cu 16 septembrie 2019, subsemnaţii: deputat Graţiela Gavrilescu, aleasă în circumscripţia nr. 31-Prahova, deputat Ion Cupă, ales în circumscripţia nr.17-Dolj, deputat Marian Cucşa, ales în circumscripţia nr. 37-Timiş, deputat Alexandru Băişanu, ales în circumscripţia nr.35-Suceava şi deputat Mihai Niţă, ales în circumscripţia nr.30-Olt vom acţiona unitar în Camera Deputaţilor ca parlamentari neafiliaţi, promovând aceleaşi valori liberale şi democratice pe care le-am susţinut de la preluarea mandatului parlamentar până în prezent”, au preczat cei cinci parlamentari într-un comunicat de presă.

Ei susţin că Tăriceanu, „prin modul nedemocratic şi antiliberal în care a luat ultimele decizii politice”, a generat desfiinţarea grupului parlamentar ALDE şi la Camera Deputaţilor.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercurea trecută, că a decis nominalizarea unor reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma retragerii acestei formaţiuni de la guvernare în luna august. Pentru portofoliul Mediului şi funcţia de viceprim-ministru a fost nominalizată Graţiela Gavrilescu, pentru Energie – Ion Cupă, iar pentru Relaţia cu Parlamentul – Ştefan Băişanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis ulterior scrisori preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Viorica Dăncilă prin care îi informa că liberal-democraţii care au acceptat nominalizări pentru funcţiile de miniştri „sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat”.

În aceeaşi zi, Tăriceanu a anunţat în plenul Senatului că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinţează şi „se configurează” un grup mixt.

Sursa: g4media.ro