Cel mai longeviv festival din țară își deschide porțile la Corabia. Festivalul „Corabia de Aur”, o tradiție de 46 de ani

0
407

Unul dintre cele mai longevive festivaluri din țară își deschide vineri, 20 septembrie, portile la Corabia. Festivalul Naţional de Muzică Populară şi Uşoară „Corabia de Aur” a ajuns, în acest an, la cea de-a 46-a aniversare. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Corabia şi Centrul Judeţean  de Cultură și Artă Olt.

 Concursul se adresează tinerilor solişti de muzică populară şi uşoară din toată ţara, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani, şi are drept scop descoperirea şi valorificarea talentelor muzicale şi interpretative. Concursul se va desfăşura în Piaţa Independenţei din oraşul Corabia, în zilele de vineri, 20 septembrie şi sâmbătă, 21 septembrie. Gala Laureaţilor va încheia, în data de 22 septembrie, acest festival.

Concurenţii de la muzică populară vor fi acompaniaţi de orchestra Ansamblului Profesionist ,,Doina Oltului” din Slatina condus de dirijorul Cristi Dumitru.

Nume grele ale muzicii populare și ușoare românești, la Zilele orașului Corabia

Festivalul „Corabia de Aur” se înscrie în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele oraşului Corabia, ajunse la cea de-a opta ediţie. În acest an, oraşul Corabia împlineşte 421 de ani de atestare documentară. Cu această ocazie, locuitorii urbei şi cei din localităţile apropiate vor beneficia, ca şi în ceilalţi ani, de o serie de manifestări cultural-artistice care vor crea o atmosferă de sărbătoare şi vor reuni sute de oameni atât spectatori, cât şi participanţi direct la evenimente. Printre invitații speciali ai evenimentului din acest an se numără îndrăgiți interpreți de muzică populară și ușoară: Constantin Lătărețu, Nicușor Iordan, Marius Ciprian Pop, Anda Adam și Bosquito.

Prima ediţie a festivalului-concurs de muzică populară, folk şi uşoară, CORABIA DE AUR, a avut loc în anul 1973, la iniţiativa primarului oraşului, Mircea Florea şi a directorului Casei de Cultură din acea vreme, Ion Delu. Această manifestare a reunit timp de 45 de ani, tineri solişti din întreaga ţară, fiind o adevărată rampă de lansare pentru concursurile naţionale profesioniste. De aici, s-au lansat nume sonore ale muzicii precum Niculina Merceanu-actuala realizatoare de emisiuni TV, Neta Soare, Steliana Sima, George Rotaru, Sofia Baciu, Constantin Măgureanu, Constantin Enceanu, Vasilica Dinu, Maria Searu, iar la muzică uşoară: Carmen Rădulescu, Cătălin Crişan, Elena Cârstea, Mihai Onilă şi alţii.