Școala Gimnazială Deveselu a câștigat Digitaliada

0
251

Competiția ”Digitaliada” a anunțat joi castigatorii editiei 4.0 si adaugă 10 noi scoli selectate prin concurs deschis.

Școala Gimnazială Deveselu este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada și a doua școală din județul Olt care intră în programul Fundației Orange. Astfel, cei 64 de elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.
Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Deveselu a fost dotat cu 24 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.
„Felicitări școlii Deveselu pentru câștigarea concursului. Elevii vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. În județul Olt avem deja în program și școala din Oporelu, ai căror profesori sunt modele pentru colegii lor. Datorită programului Digitaliada al Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.
“Educația digitală vine ca o normalitate a actului didactic de predare/evaluare a disciplinelor matematică și TIC în contextul actual al educației în spirit european. Urmărind desfășurarea proiectului în școlile Digitaliada, precum și rezultatele obținute în urma folosirii echipamentelor și conținutului, am dorit să implicăm și școala noastră pentru îmbunătățirea rezultatelor la cele două materii”, a declarat directorul școlii din Deveselu, Eugen Negrilă, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada.
„Prin implementarea Digitaliada simt bucuria din ochii copiilor când vine vorba de ora de matematică sau de informatică și, pentru mine, e suficient să știu că proiectul este foarte bun pentru școală și că le aduce ceva în plus”, afirmă directorul școlii Oporelu, Ramona Olteanu.
Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Alexandra N.