DARIA COJOCARU din Craiova, câștigătoarea Trofeului ediției a XX- a a Festivalului Național de Muzică Ușoară “Radu Șerban“ – Caracal 2019

0
285

  Incinta Teatrului de Vară din Caracal, locul unde s-a desfășurat ediția a XX-a a Festivalului Național de Muzică Ușoară „ Radu Șerban “, încă mai vibrează de la acordurile melodiilor compuse de celebrul compozitor caracalean  intrerpretate de tinerii concurenți sub orchestrația maestrului Viorel Gavrilă .Timp de două zile, aceștia   s-au străduit să impresioneze exigentul juriu format din Titus Andrei (președinte), Ștefan Naftanailă, Ligia Pavel, Viorel Gavrilă, și Florin Șișu ,  pentru a obține mult râvnitul Trofeu al Festivalului. Gala Laureaților desfășurată în ultima seară a Festivalului, a fost momentul cel mai așteptat de către concurenți dar și de public pentru a vedea podiumul de premiere.

Trofeul ediției a XX-a a Festivalului Național de Muzică Ușoară“Radu Șerban“ – DARIA COJOCARU –Craiova

Premiul I: Claudia Andreea Dumitriu – București

Premiul II:  Claudia Ioana Dumitru – Constanța

Premiul III:  Cristina Frățilă – Amara –Ialomița

 Premiul special al juriului –Alexandra Maria Lupoaie –Galați

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei melodii compuse de Radu Șerban: Vasilia Stoichkova – Bulgaria

Radu Șerban, un compozitor imens pentru muzica noastră ușoară, cum spunea Horia Moculescu într-o emisiune radio, un om excepțional și în același timp un artist exepțional, cum îl numea scriitorul Fănuș Neagu (regele metaforei în literatura noastră). Este personalitatea marcantă a orașului dumneavoastră, onorată de prezența unei orchestre extraordinare de mari profesioniști, condusă de compozitorul Viorel Gavrilă. Vreau să vă spun că tot ce a fost bun din punct de vedere muzical a plecat de la această orchestră, noi doar am apreciat. Felicitări ! Bravo! Iar dirijorul are o filozofie a lui pe care o stăpânește foarte bine, filozofia succesului. Felicitări organizatorilor, Primăriei, Centrului Cultural Radu Șerban, felicitări celor care au contribuit la organizarea acestui Festival, felicitări prezentatorilor și binențeles dumneavoastră celor care ați venit aici, pentru că ați avut ce asculta, ați avut ce vedea” Titus Andrei – președintele Juriului.

 După festivitatea de premiere, au urmat două recitaluiri extraordinare ; Nora Filipoiu – câștigătoarea de anul trecut al trofeului și Andreea Bănică care a încheiat seara de Gală aproape de miezul nopții.

Doru Tudor