Colegiul Național ”Ion Minulescu” și-a deschis larg porțile pentru elevi

0
963

De mână cu părinții sau singuri, cu ghiozdanele în sapte ori geanta pe umăr, elevii au pășit astăzi în prima zi de școală. A fost un moment de bucurie, de revedere cu foștii colegi sau de cunoaștere pentru boboci.

Colegiul Național ”Ion Minulescu” a sărbătorit începerea noului an școlar într-un stil aparte, cu mult fast, la care au participat autoritățile loacle și județene: prefectul județului Olt Angela Nicolae, inspectorul general ISJ, Adrian Bărbulete, Carol Kovacs, director Colegiul Național ”Ion Minulescu”, dar și primarul Slatinei, în calitate de părinte, au fost prezenți pe terenul de sport din incinta unității de învățământ pentru a le ura elevilor cele mai sincere gânduri.

”Bună ziua și bun găsit tuturor! Începe un an școlar nou plin de neprevăzut, de provocări, de emoții noi. Dragi copii, îndemnul meu sincer pe care-l transmit și copiilor mei este să învățați pentru că voi sunteți viitorul nostru,  voi sunteți medicul, profesorul, polițistul, jandarmul, pompierul, primarul sau prefectul de mâine, dar în același timp să nu  uitați să râdeți, să vă jucați, să faceți năzdrăvănii și să fiți fericiți! Datoria noastră este să vă oferim o lume sigură, să vă protejăm, să vă asigurăm o educație bună, o pregătire solidă care să vă dea libertatea să alegeți ceea ce vreți să faceți în viață. Dragi părinți, copiii sunt viitorul nostru, vă rog să aveți grijă de viitorul nostru! Ca  om care deține vremelnic  o funcție în stat, dar ca mamă cu normă întreagă, vă rog să vă implicați pentru că sunteți principalul aliat  al nostru în lupta cu absenteismul, drogurile, alcoolul și violența în școli. Dragi profesori, copiii noștri sunt în mâinile dumneavoastră, sunteți garantul devenirii copiilor noștri, dumneavoastră sunteți cei care modelați diamantele cunoașterii și prefigurați oamneii viitorului, pregătiți-vă toate armele pe care le aveți la dispoziție, cunoștiințele dumneavoastră, experiența, răbdarea, tactul, empatia, și ajutați copiii noștri, oferindu-le tot sprijinul de care au nevoie pe acest drum al cunoașterii. Școala este un loc unde se construiește viitorul, arătați-ne că fiecare generație este mai bună decât cea anterioară! Un an școlar plin de realizări și mult succes în continuare!” a precizat Angela Nicolae, prefectul județului Olt.

Rândul celor care au luat cuvântul  a fost completat de Adrian Bărbulete, inspector general ISJ.

”Doamnelor și domnilor profersori, dragi părinți, dragi elevi, stimați invitați! Vă mulțumesc pentru invitație și mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră, suntem într-un moment festiv, debutul unui an școlar, pragul unui nou începu dar și ocazia fiecaruia dintre noi adulții să ne amintim de prima zi de școală și de emoția din prima zi de școală. Dragi elevi, am convingerea că veți beneficia de educație de calitate, în această unitate de învățământ în care veți dobândi o instruire și o pregătire temeinică bazată pe conștiinciozitate și profesionalismul cadrelor didactic care predau în această instituție. Vă doresc să aveți parte în acești ani frumoși petrecuți pe băncile școlii de bucurii și succese redutabile. Să nu uitați că la vârsta voastră se conformează și se înființează noua generație de mâine, voi sunteți cei care ne veți asigura viitorul nostru. Pe dumneavoastră dragi părinți vă invit să participați alături de școală , să fim parteneri pentru a putea ajunge la succes și la un viitor prosper. Stimați colegi dumneavostra v-ați asumat greaua dar nobila sarcină de a forma viitorul, pentru că acești tineri reprezintă viitorul, iar reușita lor devine o reușită a noastră! Vă mulțumesc pentru dăruirea dumneavoastră, pentru profesionalismul de care dați dovadă an de an și vă urez să fiți sănătoși, puternici și răbdători! Să aveți un an cu multe realizări personale și profesioanle, mult succes  dragi copii la învățătură și să aveți din ce în ce rezultate mai bune! a declarat Bărbulete.

Carol Kovacs, director Colegiul Național ”Ion Minulescu”: ”Bună ziua elevi ai Colegiului Național ”Ion Minulescu”! Bine ați venit dragi copii, bine ați venit dragi profesori, stimați invitați, doamnă prefect! Vreau să-l salut și pe domnul primar, chiar dacă nu este aici printre noi, este între dumneavoastră ca părinte! Suntem cuprinși de multă emoție și dumneavoastră ca și noi cadrele didactice, dumneavoastră pentru că sunteți la început de noul an școlar chiar dacă vă pare rău după vacanță care vi s-a părut, sunt convins, destul de scurtă. Doriți să începeți cu noi forțe, cu bucurie anul școlar. Sigur că și noi suntem cuprinși de multe emoții pentru că ne gândim să vă asigurăm cât mai bune condiții pentru a învăța, pentru a vă educa pe dumneavoastră. Cei mai emoționați sunt convins sunt cei de la clasa pregătitoare, de la clasa a cincea, de la clasa a noua. Cred că condițiile pe care o să le punem la dispoziția acestor copii îi va face să se simtă cât mai bine. Eu cu dumneavoastră o să mă întâlnesc tot timpul anului școlar, așa că vreau să închei, urându-vă mult succes în noul an școlar, sănătate, să învățați, să vă luptați pentru drepturile voastre, pentru libertățile voastre, pentru sănătatea voastră”.