Polițiștii olteni au dat iama în șoferi

0
589

Aproape 900 de sancțiuni au fost aplicate de poliţiştii olteni în minivacanţa de Sfânta Maria. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 744, au fost aplicate conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere. 

În perioada 15 – 18 august, la nivelul județului Olt, peste 600 de polițiști au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru prevenirea producerii unor evenimente grave pe drumurile din județ.

În acest sens, în cele 4 zile, polițiștii au aplicat 881 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 278.496 lei, dintre care 744 pentru încălcarea regimului rutier, 106 pentru încălcarea normelor privind ordinea publică și 31 pentru alte abateri.

Polițiștii au constatat 137 de infracțiuni, dintre care 15 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 40 de infracțiuni contra patrimoniului, 71 de infracțiuni contra persoanei și 11 de altă natură.

Totodată, au fost reținute 70 de permise de conducere, dintre care 15 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/L alcool pur în aerul expirat, 37 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu mai mult de 50 km/h și 18 pentru alte abateri, fiind retrase și 25 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat 6 persoane urmărite național. În această perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intervenit la 1018 evenimente, dintre acestea 941 fiind sesizate prin S.N.U.A.U. 112”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

Activitățile s-au desfășurat în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.