Pensii uriașe pentru mii de români. Lista beneficiarilor.

0
444

Mii de români câștigă pensii la care nici nu visează un pensionar care a muncit o viață întreagă. Informațiile vin dela Casa Națională de Pensii.

Eugen Teodorovici a anunțat  impozitarea pensiilor speciale. ”Este vorba de ceea ce de foarte mulți ani românii solicită – pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit de 10.000 de lei și peste această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate”, a spus Teodorovici.

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat, la Antena 3, structura beneficiarilor de pensii speciale.

El a explicat că pensiile militare nu sunt pensii speciale ci ele sunt pensii de serviciu care se plătesc din banii Ministerului Apărării. Pensiile militare sunt pensii ocupationale în toate statele membre NATO. „Cine vă spune că militarii au pensii speciale vă minte și vă manipulează. Pensia media a militarilor este de 3000 de lei și mulți dintre ei, din păcate, din cauza vieții profesionale foarte dure, mor de tineri”, a spus jurnalistul

În România există un total de 9.303 de beneficiari pensii speciale potrivit statisticilor oficiale.

În acest top se află pensiile din magistratură, cu un nivel mediu de 18.180 de lei. În această categorie există 3.790 de persoane care beneficiază de această pensie.

În aviație, pensia medie este de 10.875 de lei. Beneificiari sunt 1.452 de persoane. „Îi atrag atenția lui Teodorovici să studieze cu atenție nivelul pensiilor din aviație și dacă ele sunt pe contributivitate pentru că informațiile mele sunt că aceste pensii din aviație sunt ca urmare a unor salarii mari la care s-au plătit taxe și impozite deci e o pensie binemeritată și legală”, a comentat Radu Tudor.

Pensia medie pentru cei care lucrează la Curtea de Conturi este de 7.747 de ron și de ea beneficiază 604 persoane.

În diplomație, se primește o pensie medie specială de 5.531 de ron și este vorba de 849 de persoane.

Funcționarii publici parlamentari câștigă o pensie medie specială de 4.451 de ron și sunt 806 persoane.

Personalul auxiliar din magistratură, în număr de de 1800 de persoană, au o pensie medie specială de 4.233 de ron.

Sursa: capital.ro