Furtuna a făcut prăpăd în Olt. Vezi ce s-a întâmplat în Slatina și Caracal

0
2814

Furtuna foarte puternică din noaptea de duminică spre luni în Olt a culcat la pământ mai mulți copaci în Slatina și Caracal. În localitatea Morunglav doi stâlpi de electricitate, din lemn, au fost puși și ei la pământ. Există și autoturisme, dar și acoperișuri de bloc avariate. Toată noaptea echipaje de pompieri de la Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal și Garda Balș au acționat pentru îndepărtarea efectelor produse de atenționarea cod roșu de vânt puternic.

Salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea copacilor și stâlpilor de iluminat afectați de rafalele de vânt.

În municipiul Slatina, pe strada Cuza Vodă, au fost îndepărtați doi copaci care au avariat ușor două autoturisme parcate.

Tot în municipiul Slatina, pe străzile Ecaterina Teodoroiu, Cazărmii și Sergent major Dorobanțu Constantin au fost îndepărtate crengi de copaci și elemente de acoperiș care nu au produs pagube.

De asemenea, în Slatina, pe strada Nicolae Iorga, acoperișul unui bloc a fost afectat de vântul puternic, iar elemente desprinse din acesta au avariat șase autoturisme parcate.

În municipiul Caracal s-a acționat pe străzile Calea București și 1 Decembrie 1918, pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil. Nu au afectat autoturismele parcate.

În comuna Morunglav, pe Drumul Județean 644, au fost îndepărtați trei stâlpi din lemn. Aceștia nu au produs alte pagube.

„Pompierii acționează în continuare, în sprijinul populației, pentru îndepărtarea efectelor produse de vântul puternic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Județul Olt s-a aflat, în noaptea de duminică spre luni, sub COD ROȘU de vreme severă imediată. Au fost intensificări puternice ale vântului, local cu viteze la rafală de 100 – 120 km/h și vijelii puternice. Au fost și fenomene asociate, respectiv averse ce vor cumula 25 – 35 litri/mp, grindină de dimensiuni mici și posibil medii și frecvente descărcări electrice.

Județul Olt s-a aflat și sub o avertizare de Cod Portocaliu de furtună.

Avertizarea meteo a intrat în vigoare duminică la ora 18.00 și a fost valabilă până luni, la ora 06.00.

Sursa: olt-alert.ro