Urmărire ca-n filme în Olt, după un șofer beat și vitezoman. Oamenii legii au făcut uz de armă

0
821

Urmărire ca în filme în Olt. Polițiștii au pornit pe urmele unui șofer care nu a oprit la semnal, iar la un moment dat, oamenii legii au făcut uz de armă pentru a-l opri pe individ.

La data de 29 iunie, acționând pentru depistarea celor care circulă cu viteză peste limita legală, polițiștii olteni, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui conducător auto, de 36 de ani, din Coteana, care circula cu 127 de kilometri la oră, pe raza oraşului Drăgăneşti-Olt . Întrucât șoferul nu s-a conformat, polițiștii au pornit în urmărirea vitezomanului. Oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare prin tragerea unor focuri de avertisment, pentru a-l opri pe șoferul inconștient.

,,Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire a conducătorului auto, însă acestea și-a continuat deplasarea, fiind prins pe raza comunei Coteana. Acesta a fost somat să se oprească, polițiștii folosind armamentul din dotare prin tragerea unor focuri de avertisment. In urma focurilor de armă nu au rezultat victime sau pagube materiale. Polițiștii au testat cu aparatul alcooltest conducătorul auto, rezultând o concentrație de 1,14 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a precizat purtătorul de cuvânt al  Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Conducătorul auto s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe.