Țeapa cu mesaje date în numele ANAF la care să fii atent

0
254

Au apărut din noul fraudele prin SMS-uri care par a fi trimise direct de către ANAF. Prin acestea, persoanele sunt informate că pot primi bani.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că în aceste zile este posibil să aibă loc o fraudă deoarece persoane fizice primesc SMS-uri sau mail-uri, în care sunt informați că pot primi bani de la Fisc.

În acele SMS-uri persoanele sunt rugate să acceseze un site și să-și introducă datele personale într-un formular, inclusiv PIN-ul pentru conturi.

„Persoanele sunt sfătuite să acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor şi PIN-urile acestora. Rugăm contribuabilii să nu acceseze site-ul din sms-urile primite şi, totodată, le reamintim că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu transmite informaţii nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituţiei este www.anaf.ro !”, a precizat instituţia într-un comunicat.

Cum te pot păcăli SMS-urile care par a fi trimise de ANAF

Așadar, ține minte că ANAF nu te contactează decât de la numărul 1300 și numai prin solicitarea ta, în calitate de contribuabil. Oricum, prin acele SMS-uri nu ar trebui să ți se ceară date personale, sume de plată sau alte informații confidențiale.

Mesaje de acest fel sunt, aparent, inofensive, dar ele pot ascunde fraude, atât timp cât sunt trimise după un număr de mobil. În cazul în care primești și tu astfel de mesaje, este recomandat să nu trimiți vreun răspuns și nici să accesezi vreun link care la prima vedere te-ar putea trimite la o pagină oficială.

Se pare că astfel de practici devin anuale. Și anul trecut, ANAF s-a confruntat cu o situație similară, iar un contribuabil a primit un sms prin care  i se cerea persoanei respective să se prezinte cât mai repede la un sediu ANAF pentru a depune documente de autorizare pentru niște presupuse meditații.

Sursa: playtech.ro