Au început lucrările la Biblioteca “Virgil Carianopol” din Caracal

0
214

Lucrările de consolidare, modernizare și dotare a Bibliotecii“Virgil Carianopol” din Caracal , amânate cu aproximativ un an de zile  de când erau prognozate (din cauza avizelor și procedurilor greoaie), au primit undă verde din partea forurilor competente, iar constructorul   s-a  apucat de treabă . De fapt  la realizarea proiectului își vor aduce contribuția 4 societăți de construcții, una dintre acestea este italiană, celelalte  trei au capital românesc.

Proiectul de consolidare, modernizare și dotare a Bibliotecii“Virgil Carianopol”   a fost câștigat în anul 2017 de către Primăria Municipiului Caracal prin Compartimentul de Integrare și atragere de fonduri europene din cadrul Administrației Locale. Finanțarea acestuia este făcută din  fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5, iar   valoarea  acestuia  este  de  10.200.984,08 lei, din care 9.895.723,40 lei reprezintă finantare nerambursabilă.

În urma amplului proces de restaurare, consolidare şi modernizare a edificiului de cultură caracalean,  pe lângă dotarea cu echipamente moderne a acesteia,  va fi realizat și  un atelier de conservare a cărţii, o sală multimedia, o ludotecă şi o sală de spectacole. La finalul lucrărilor, la jumătatea anului 2021 “Biblioteca Virgil Carianopol”  din Caracal va deveni cea mai modernă instituţie de profil din judeţul Olt.