Avocatul lui Darius Vâlcov cere audierea lui Vasile Blaga în proces

0
448

Avocatul lui Darius Vâlcov a cerut, marți, la termenul din apelul dosarului în care fostul ministru de Finanțe a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, audierea fostului lider liberal Vasile Blaga, invocând și nelegalitatea compunerii completului de 3 judecători de pe fond, conform Mediafax.

Adrian Georgescu, avocatul lui Darius Vâlcov, a invocat, marți, la termenul de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), nelegalitatea compunerii completului de 3 judecători care l-a condamnat în primă instanță pe fostul ministru de Finanțe la 8 ani de închisoare, susținând că acesta nu era specializat pe corupție. Totodată, apărătorul a cerut și audierea unor martori, printre care și a denunțătorului din dosar, Theodor Berna.

Avocatul a solicitat audierea fostului lider liberal, Vasile Blaga, pe motiv că acesta a fost cel care l-a pus în contact pe Darius Vâlcov cu Theodor Berna, denunțătorul din dosar.

„Emiterea unei adrese la DNA și alta la SRI să fie solicitat să se comunice instanței informțaii cu privire dacă au existat activități comune și au primit caracter de probă și au fost folosite de organele de urmărire penală în sesizarea instanței. Să se arate cine a pus în executare mandatele tehnice. Să se spună dacă au existat comunicări între DNA și SRI cu caracter clasificat”, a mai cerut avocatul lui Darius Vâlcov.

Instanța Supremă a început, marți, judecarea apelului în dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, după ce a respins solicitările de amânare a procesului, venite atât din partea avocaților lui Vâlcov, cât și a procurorilor.

Fostul ministru Darius Vâlcov nu este prezent în instanță.

La termenul de luni, avocații lui Darius Vâlcov au solicitat amânarea procesului motivând că două dintre judecătoarele numite în completul inițial, Ioana Bogdan și Gianina Arghir, sunt în concediu și au fost înlocuite de alți doi judecători. Apărătorii au spus că o amânare a procesului este necesară pentru reîntregirea completului, însă instanța a respins cererea și a dispus continuarea apelului.

Și procurorul de ședință Elena Grecu a cerut amânare pe motiv că are nevoie de timp pentru a lua la cunoștință de motivele de apel și pentru a citi un memoriu depus marți de Darius Vâlcov. Instanța a respins și solicitarea procurorului de amânare, dându-i acestuia 30 de minute ca să studieze dosarul.

Pe 2 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins solicitarea procurorilor de preschimbare a termenului în procesul lui Darius Vâlcov, asta în condițiile în care, în aprilie, judecarea apelului în această cauză a fost amânată cu două luni, până data pe 11 iunie, pentru ca Darius Vâlcov să aibă timp să-și angajeze avocat.

Pe 8 februarie 2018, fostul ministru al Finanţelor și fost consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, în primă instanță, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la opt ani de închisoare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Sursa. stiripesurse.ro