Bărbat din Olt, prins în flagrant delict când lua bani pentru a facilita angajarea unei tinere la Spital

0
1403

Un bărbat de 34 de ani, din Caracal, a fost prins în flagrant delict de procurori și polițiști, luni seară, în timp ce primea bani pentru a facilita angajarea unei tinere la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Bărbatul a fost reținut pentru trafic de influență.

În seara zilei de 3 iunie 2019 procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, de semnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de corupție, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic și, respectiv, lucrători de poliție din cadrul Brigăzii operațiuni Speciale Craiova, au procedat la reținerea unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din orașul Caracal, județul Olt, în timp ce primea suma de 1.000 de lei, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de trafic de influență prevăzută de articolul 291 Cod penal.

Din probele administrate până în prezent rezultă că, în cursul lunii aprilie 2019, denunțătorul, N.M., din localitatea Fărcașele, județul Olt, i-a remis inculpatului sumele de 500 euro și 1000 de lei, în vederea facilitării angajări fiicei sale pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

„În schimbul sumelor de bani menționate, inculpatul i-a predat denunțătorului două seturi de subiecte ce urmau a fi extrase la proba scrisă, respectiv orală, a concursului pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical”, susțin procurorii.

În seara zilei de 2 iunie, denunțătorul a fost contactat de către inculpat, care îi cerea să se întâlnească a doua zi pentru a-i remite o altă sumă de bani, respectiv 1000 de lei. Numai că la întâlnirea celor doi care a avut loc în seara de 3 iunie au sosit și procurorii, , inculpatul fiind surprins în flagrant delict în timp ce primea banii de la martorul denunțător. În cursul zilei de marți urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă.