Protejatele lui Vâlcov, de la ANAF şi CNAS, demise de Dăncilă şi Teodorovici

0
899

La scurt timp după demisia lui Darius Vâlcov, doi oameni cheie numiţi de acesta, şefa ANAF Mihaela Triculescu şi cea a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adriana Cotel, au fost demise.

Mihaela Triculescu a fost numită la conducerea ANAF în ianuarie 2019 şi a stârnit numeroase polemici din cauza CV-ului „cosmetizat” şi a lipsei de transparenţă.

Decizia demiterii i-ar aparţine ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit surselor Realitatea TV.

Adriana Cotel a fost numită preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate tot în ianuarie 2019, după ce a ocupat postul de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

Premierul Viorica Dăncilă a decis revocarea Adrianei Cotel din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, şi membru al Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi asigurată de Răzvan Teohari Vulcănescu, vicepreşedinte al CNAS, până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii, potrivit unei alte decizii a prim-ministrului.

Sursa: realitatea.net