Gostavățu fierbe… !

0
455

După cum am informat în urmă cu câteva zile, primarul comunei Gostavățu, Popescu Marius Ștefan, a pierdut dreptul de a-și mai exercita atribuțiile de edil local, întrucât Tribunalul Olt a dispus măsura de cercetare a acestuia pentru faptele de luare de mită, șantaj și fals în acte.
În această situație, atribuțiile primarului ar trebi preluate de viceprimar. Dar, după cum se știe, comuna nu are nici viceprimar, întrucât viceprimarul Ion Vasile a hotărât că e mai bine să plece din echipa administrativă, din motive numai de el cunoscute.
Ciudat este că la Primăria Gostavățu nu este niciun secretar, este numită o altă persoană care să îndeplinească atribuțiile cuvenite unui secretar. Nu intrăm în amănunte, dar ceva nu e în regulă cu modul în care fostul primar a condus primăria, mai ales în ultimul timp.
Prefectura județului Olt a fost sesizată, a primit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt materialul prin care s-a dispus măsura controlului judiciar și conform legii, trebuie să aibă loc în cadrul unei ședințe a consiliului local alegerea unui viceprimar din rândul consilierilor.
Din informațiile noastre, marți 4 iunie, are loc ședința extraordinară a consiliului local Gostavățu, ocazia cu care va fi ales viceprimarul. Se pare că PSD și-a stabilit deja omul care să fie ales, dar de pe acum se anunță o ședință furtunoasă, cu demonstrații în forță, din partea PSD, susținătorii fostului primar, dar și din partea celor care sunt în opoziție și cei care îi aduc acuzații grave fostului primar.